Skærmbillede 2019-02-12 kl. 21.20.59.png

Evaluering af folketingsvalg 2019 - Alternativet Rødovre

Kære medlem af Alternativet i Rødovre,

Du får her en update fra din lokalforening efter hele to omgange parlamentsvalg – til EU og til Folketinget. Samtidig er det en opfølgning på vores håndbårne medlemsbrev til dig i slutningen af maj - vi håber at du synes om det

 

Vi ville så gerne have haft armene helt oppe i vejret ovenpå et godt Å-valgresultat. I stedet glæder vi os over at det blev et markant grønt klimavalg, til manges bl.a. mediernes overraskelse. At den traditionelle rød og blå blok-op­de­ling i Folketinget nu har mistet betydning – en grøn blok er kommet til, miljø og klima topper nu den politiske dagsorden. Og så er vi nogle der synes at den politiske debat under valgkampen mestendels har været anderledes respektfuld og ordentlig end vi plejer at se. Alt sammen blandt Alternativets mærkesager, og det der er lagt en stor Å-indsats i, som det er sket i partiets første fire år i Folketinget.

Der er altså meget godt at bygge videre på og udvikle i Alternativet – som vi ser det i din Å-lokalforening. Vi må være bedre rustet til næste valg, Alternativets kun tredje – og som måske kan komme tidligere end om 4 år…

Hvordan har du som medlem af Alternativet oplevet folketingsvalget og tiden op til? Hvad hæfter du dig ved? Hvad er dine gode råd til at videreudvikle partiet Alternativet? Dine indtryk, synspunkter - forslag og idéer til at komme videre og styrke den alternative sag?

» Vær med når vi i Alternativet Rødovres bestyrelse samles nu på

» Onsdag den 12. juni 2019 kl. 19 – 21.30 på Rødovregård

Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre

Vi byder på lidt forplejning – tilmeld dig derfor gerne i en email til roedovre@alternativet.dk. Mangler du mulighed for at deltage, så send os gerne i stedet en email med dine indtryk, forslag og idéer.

Også i lokalforeningen synes vi at det er vigtigt at lytte til baglandet, til medlemmerne. Flere ved mere. Vi vil indsamle alle jeres idéer, forslag og kommentarer og videreformidle til Alternativets landsledelse – helt på lokalforeningens eget initiativ.

 

Alternativets nye hold i Folketinget

Tillykke med genvalget til Uffe Elbæk, Torsten Gejl og Rasmus Nordqvist - og et varmt velkommen til Sikandar Siddique (valgt i København Omegn Storkreds) og Susanne Zimmer.

”Vi glæder os til de næste fire år, hvor vi vil knokle videre for klimahandling, humanisme, social balance og demokratisk fornyelse - vi er så klar!”

 

Folketingsvalget 2019 i Rødovre

660 borgere i Rødovre Kommune stemte på Alternativet til folketingsvalget forleden den 5. juni – det svarer til 2,9 procent af de samlede afgivne stemmer i Rødovre. Det er næsten den samme andel som på landsplan – 3 procent. Andelen af Å-stemmere i Rødovre var ved sidste folketingsvalg i 2015 på 4,2 procent.

Til EU-valget stemte 569 Rødovre-borgere på Alternativet.

Den samlede valgdeltagelse i Rødovre – dvs. hvor mange borgere, der stemmer ud af alle stemmeberettigede – ligger desværre igen under landsgennemsnittet her i byen. Ved alle valg flere år tilbage – folketingsvalg, EU-valg, Kommunal- og regionsvalg – ligger valgdeltagelsen i Rødovre under landsgennemsnittet. Det er tankevækkende. Og meget mærkeligt at ingen kommunalpolitikere i 2610 bemærker det, og føler anledning til at gøre noget ved det fra politisk side – her må ansvaret ligge.

Det vil vi rigtig gerne i Alternativet Rødovre – vi kalder det lokal demokratiudvikling, og det er vigtigt og helt centralt. Det er imellem valgene at borgeres politiske interesse og engagement skabes – borgere og politikere i dialog om politikudvikling. Ikke i den korte valgkampagne op til et valg.

Se mere om valgresultater på www.kmdvalg.dk. Her er også de personlige stemmetal på de opstillede Å-kandidater i Rødovre / København Omegn Storkreds. En kandidat kom i Folketinget herfra – stort tillykke til Sikandar.
 

Møder i Alternativet Rødovre – din lokale partiforening

Udover løbende aktiviteter mødes vi i bestyrelsen cirka en gang om måneden, oftest på Rødovregård, og møderne er åbne for alle interesserede. Så kig meget gerne forbi – vi vil rigtig gerne møde dig.

De to næste planlagte møder er på onsdag den 12. juni. Og det næste onsdag den 21. august. Begge dage kl. 19 – 21.30 på Rødovregård.

Bliv aktiv. Du kan være med i en form, der passer netop dig. Som fremtidigt medlem af bestyrelsen – eller som aktivt medlem sammen med bestyrelsen. Som løbende tilknyttet eller som ad hoc aktør i emner, der optager dig, og som du måske selv er idé- og tovholder på. Godt støttet af bestyrelsen, selvfølgelig.

Kommende møde annonceres på vores Facebook-side og hjemmeside.

Følg Alternativet Rødovre på Facebook – klik her

 

Mange grønne og håbefulde hilsner fra
klimatosserne i bestyrelsen i Alternativet Rødovre

Nilofer, forperson
Anne, næstforperson
Poul, kasserer
Ebbe, bestyrelsesmedlem
Carin, suppleant

 

roedovre@alternativet.dk    |    Facebook     |    www.roedovre.alternativet.dk